Ayla Sarıoğlu Yazıları

Ayla Sarıoğlu Yazıları

Sitemin bu bölümünde konuk yazarların yazıları paylaşılacaktır. Bu yazılar Yazarlar Bölümünden İsme göre sıralanacaktır.

Hayvan Davranışları ve Feromonlar, hayvan davranışları nedir, hayvan davranışları nasıl olur, Ayla Sarıoğlu yazıları

Ayla Sarıoğlu- Hayvan Davranışları ve Feromonlar

Hayvan Davranışları ve Feromonlar

Davranış, bir organizmanın çevresindeki uyarıcılara tepki biçimi olarak tanımlanabilir. Uyarıcı, bir besinin kokusu gibi basit bir şey olabilir. Bu tanıma uygun olarak, bir bakteri hücresinin yüksek şeker konsantrasyonuna doğru hareket etmesi onun davranışıdır. Bu hareket biçimi çok basit bir davranış olup bakteri yaşamıyla uyumlu çeşitli basit tepkilerden biridir ve bu tepki biçimi onun yaşaması ve üremesine imkan sağlar. Etoloji (davranış bilimi), hayvanların doğal koşullarda davranışlarını inceleyen bilim dalıdır. Hayvan davranışları incelenirken davranışın nasıl ortaya konduğu ve bu davranışın neden evrimleştiği soruları ortaya çıkar.

Devamını oku...
sualtında kamuflaj nedir, sualtında kamuflaj, su altında kamuflajın yararları

Ayla Sarıoğlu- Su altında kamuflaj

Su altında kamuflaj

Canlıların nesillerini sürdürebilmelerinde etkili yollardan biri bulundukları ortama uyum (adaptasyon) sağlamalarıdır. Evrimsel biyolojide uyum, bir organizmanın, genellikle döl vererek genlerini devam ettirme şansını arttıran bir özelliktir. Bu tanıma göre bir uyum, döl verimini arttırıyorsa, aynı zamanda üreme sonrası devamlılığa katkıda bulunması şart değildir.

Devamını oku...

Abonelik Formu

* gerekli yerler

Sualtı Dünyam

2017 © Copyright by Peter Salvatore