EN ÇOK TERCİH EDİLEN DALIŞ NOKTALARI

EN ÇOK TERCİH EDİLEN DALIŞ NOKTALARI

1. Cape Kri - Raja Ampat, Indonesia (Cape Kri - Raja Ampat, Endonezya Papua)

Papua Yeni Gine’nin kuzey batısında, Pulau Mansuar adasının doğusunda ve adaya yaklaşık olarak 100 metre uzaklıkta yer almaktadır. Kri adasının kuzeydoğu noktası eğimli bir duvara sahip bir resif içermektedir. Bu resife dalış sırasında 283'den fazla farklı deniz yaşamı türü kaydedilmiştir. Resifin dibinde, 38 metrede eski takılmış bir çapa bulunmaktadır. Ayrıca, güçlü yüzey akıntılarından kaçınmak için derinde kalmak önemlidir.

Dalış tüm yıl boyunca mümkündür. Ortalama su sıcaklığı yıl boyunca 27C 0 olup, Köpek Dişi Orkinos Çeşitleri, Krikolar, Snappers, Dev Trevally, Chevron Barracuda yanı sıra Büyük Napolyon Wrasses, Büyük Queensland Orfoz, Şahin Kaplumbağaları ve Resif Köpekbalığı görülebilmektedir. Sığ sularda Nudibranchler ve çeşitli Akrep Balıkları vardır. 374 farklı balık türünü kayıt altına alma imkânı bulunmaktadır.

Bu dalış lokasyonu daha önce hiç görülmeyen bir Mercan Bahçesi ve her türlü sert ve yumuşak mercan çeşitleriyle oldukça etkileyici ve çeşitlidir.

Cape Kri dalış noktası, Raja Ampat, Endonezyada dalış yapmak, Endonezya sualtı güzellikleri

2. Barracuda Point - Sipadan Island (Barracuda Noktası - Sipadan Adası)

Endonezya ve Filipinler arasında, Semporna yerleşim birimine yaklaşık 30 km. uzaklıktadır. 800 metre derinliğe sahiptir. Ara sıra güçlü akıntılar meydana gelmektedir. Deniz Kaplumbağaları, Manda Balığı, Hindistan Cevizi Yengeci ile çok çeşitli deniz yaşamını görebilme imkânı sağlamaktadır.

Dalış için en iyi zaman, Nisan-Aralık arasındadır. Ocak ayından mart ayına kadar şiddetli yağış olabilir ve bu nedenle görüş mesafesi azalır. Resif Köpekbalıkları adanın etrafında çok yaygındır. Leopar Köpekbalıklarını, Gri Köpekbalıklarını ve Hatta Çekiçbaşlı Köpekbalıklarını da görmek mümkündür. Manta Ray yaygın değildir. Sipadan çevresindeki sular 600 metre derinliğe kadar ulaşır ve tüm pelajik türlerin de ilgisini çekmektedir.

Barracuda Point, Barracuda dalış noktası, Sipadan adasında dalış yapmak, Sipadan Island

3. Blue Corner - Palau, Micronesia (Blue Corner - Palau, Mikronezya)

Filipinlere yaklaşık 800 km. uzaklıkta, Büyük Okyanusta Papua Yeni Gine'nin kuzeyinde, Filipinler’in doğusunda yer almaktadır. Görüş mesafesi 15 – 28 metre, sıcaklık 28-30 ° C bulmakta, orta ve güçlü akıntılar olmaktadır. Tüm yıl boyunca dalış imkânı ve Drift dalışı yapılabilmektedir. Derinlik 8 – 30 metre arasında değişmektedir.

Deneyimli dalgıçlar için popüler olan bir duvar dalışı, zorlu dalış deneyimleri yaşamak, Köpekbalıklarını görmek için mükemmel bir fırsat yaratırken, deniz yaşamında bulunan inanılmaz çeşitlilik insanı büyülemektedir.

Palau, Palauda dalış yapmak, Micronesiada dalış yapmak, Palau sualtı güzellikleri

4. Thistlegorm – Egyptian Red Sea (Thistlegorm - Mısır, Kızıldeniz Mısır Kızıldeniz)

Süveyş Kanalı girişinde Kızıldeniz’de kıyıya 7 km. uzaklıktadır. SS Thistlegorm, İngiltere Sunderland'da Joseph Thompson & Son tarafından 1940 yılında inşa edilmiş bir İngiliz silahlı Deniz Kuvvetleri gemisidir. 6 Ekim 1941'de Kızıldeniz'deki Ras Muhammed'in yakınlarında iki Alman bombardıman uçağı tarafından bombalandıktan sonra Batan Kargo Gemisi ve içinde bulunan Motosiklet, Tren Vagonları Ve Kamyonlarla dolu enkaz, maksimum 29 metre derinlikte zemine oturmuş bir şekilde yer almaktadır. Gece dalışı için popüler bir yer olması yanı sıra Dev Müren Balığı ile karşılaşma imkânı da sağlamaktadır.

Mısırda dalış yapmak, Thistlegormda dalış yapmak, Thistlegorm batığı nerededir

5. Shark & Yolanda Reef - Egyptian Red Sea (Shark & Yolanda Reef – Mısır Kızıldeniz)

Süveyş Kanalı girişinde Kızıldeniz’de, kıyıdan 250 metre uzaklıktadır. Anemon bakımından zengin köpekbalığı resifi olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Bırakma ve gemi enkazı karışımı bir yapı mevcuttur. Drift dalışı için iyi bir akıntı özelliği bulunmaktadır.

Kuzey Kızıldeniz'deki Ras Mohammed Milli Parkı'nda yer alan Shark ve Yolanda Resifi tanınmış bir dalış alanıdır. Yüzeyden yarım metre derine kadar inen ve 15-20 metrede plato alanlarına düşen iki batık yükselti bu dalış alanını oluşturmaktadır. Denizaltı yükseltilerinin etrafında, derinlik önemli ölçüde 750 metrenin altına inebilir. Shark Reef ve Yolanda Reef aslında iki dalış bölgesidir, ancak genellikle tek bir dalış bölgesi veya alanı olarak adlandırılmakta ve genellikle tek dalışta tamamlanmaktadır.

Shark Reef, muhteşem resifler ve fauna ile bu bölgenin tadını çıkarmak için en iyi zaman Temmuz ayıdır. Yüzlerce çeşit Barracuda, Denizanası ve Batfish dalgıçlara asla unutamayacakları bir gösteri düzenlemektedir. Bununla birlikte, akımlar güçlü olabilir, bu nedenle rehberli dalış şiddetle tavsiye edilir. Yolanda Reef hemen yanında yer almaktadır ve aynı derecede şaşırtıcı bir dalış alanıdır. 1980 yılında batan Kıbrıslı bir ticaret gemisinden sonra adı verilen Yolanda, özellikle sıhhi tesisat, küvet, tuvalet ve hatta eski bir BMW taşıyan bir kargo gemisidir. Geminin kalıntılarını görmek ilginçtir çünkü resif boyunca dağılmış bir kargo bulunmaktadır. Deniz canlıları Snappers, İmparator Balığı, Napolyon Balığı, Taş Balığı ve Timsah Balığı gibi kamuflajlı yaratıklara kadar çeşitlilik mevcuttur.

Yolanda Reef, Ylanda reefin köpekbalıkları, Yolanda reef nerededir, Kızıldenizdeki köpekbalıkları

6. The Yongala - Queensland, Australia (The Yongala - Queensland, Avusturalya)

Yongala, kıyı şeridinden yaklaşık 102 km. uzakta, Ayr kasabasına yakındır. 1911'de Townsville sahilinden batmış ve gemide bulunan 122 kişi de trajik bir şekilde ölmüş, olaydan 50 yıl sonra bu trajedinin farkına varılmıştır. Enkaz Tarihi Gemi Enkazı Kanunu uyarınca korunmaktadır ve aynı zamanda Queensland kıyılarında bulunan hemen hemen tüm diğer enkaz alanlarına rakip olan deniz yaşamıyla dolu inanılmaz bir yapay resif olarak görülmektedir. 109 metre derindeki bu geminin içine girmek yasaktır.

Büyük Orfozlar, Kartal Ray, Manta Ray, Boğa Köpekbalıkları, Kaplan Köpekbalıkları, Barracuda, Kaplumbağalar, Büyük Pelajikler ve Zeytin Denizi Yılanları yanı sıra ilginç mercan oluşumları da canlılığı oluşturmaktadır. Yüzeyde güçlü akımlar bulunduğundan farkında olmadan çok uzaklara gitme ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle iyi bir fiziksel kondisyonun yanı sıra dalış deneyimi de gerektirmektedir.

Yongala da dalış yapmak, Avustralyada dalış, Yongala reef, Yongalanın batıkları

7. Great Blue Hole – Belize (Great Blue Hole – Belize)

Great Blue Hole, Belize açıklarında Belize City'den 70 km. uzaklıkta bulunan büyük sualtı obruğu veya deniz çukuru Lighthouse Resifi'nin merkezinde bulunur. 300 metre çapında ve 124 metre derinliğindeki delik dairesel bir biçimdedir. Mercan kayalıkları ile inanılmaz bol miktarda makroya ve köpekbalığına ev sahipliği yapmaktadır. Sudaki görüş imkânı oldukça açıktır ve dalış için en uygun zaman Nisan - Haziran aylarıdır.

Jacques Cousteau bu olağanüstü yeri Mart 1971'de tanıtmış, deniz ekosistemlerinin korunmasına yardımcı olmak için 1996 yılında UNESCO tarafından bir Dünya Mirası Listesine alınmıştır. Minimum su sirkülasyonu nedeniyle, mavi delikteki koşullar derinlerde anoksiktir. Bu, Mercan Resiflerinde gördüğünüz gibi deniz yaşamının olmadığı, bunun yerine çok sayıda bakteri olduğu anlamına gelmektedir. Great Blue Hole dalışı deniz yaşamını görmek için değil, büyüleyici bir sualtı topografyası dalışıdır.

Belizede dalış yapmak, Great Blue Hole, Belizenin derinlikleri, Belizenin derin mavi çukuru

8. Big Brother - Egyptian Red Sea (Big Brother – Mısır, Kızıldeniz)

Kızıl deniz Avrupa'da en iyi dalış destinasyonlarından biri olarak kabul edilmektedir. Burada dalış yapabilmek için 50'den fazla açık deniz dalışının yapılması dalışın kalitesi açısından önemlidir. Akıntılar çok vahşi ve öngörülemez olabilmektedir. Dik taraflı volkanik koni dalışı olarak adlandırmak yerinde olacaktır. Akıntı Dalışında genellikle Kaplumbağalar, Beyaz Uçlu Resif Köpekbalıkları, Çekiç Başlı Köpekbalıkları ve Gri Resif Köpekbalıkları görülmektedir. Süveyş Kanalı ile Kızıldeniz'i birbirine bağlayan Gubal Yolunda dış resifte küçük çatlak gibi dalış yerleri, Büyük Masa Mercanları, Kaplumbağalar ve hatta bazen Leopar ve Beyaz Dişli Resif köpekbalıkları görülebilir.

Güneyde derinlerde, nadiren daldırılan St. John’in Resifleri vardır. Bu nedenle dalgıçlar için burada hala el değmemiş sualtı dünyası sunulmaktadır. Büyük Fanlı Mercanlar, Siyah Mercanlar ve Tüm Renklerde Yumuşak Mercanlar, dik duvarlar nefes kesmektedir.

Bigbrother dalışı, Kızıldenizde dalış yapmak, Bigbrother dalış noktası nerededir

9. Manta Ray Night Dive - Kailua Kona, Hawaii (Manta Ray Gece Dalışı - Kailua Kona, Hawaii)

Kailua Kona, Hawaii’den 500 ila 1000 metre açıkta gerçekleştirilen bu dalışta, Okyanus tabanına yerleştirilen ışıklar planktonları çekmektedir. Plankton ile beslenen Mantalar ise besin bulmanın coşkusu ile ışıkların olduğu bölgeye akın etmektedir. Buradaki akıntılar zaman zaman oldukça güçlü olabilmektedir. Ancak burada yapılan dalış en renkli dalışlardan biri olacaktır.

Ayrıca gündüz dalışında da Sarı Tang, Kelebek Balıkları, Papağan Balıkları Triggerfish, Needlefishes, Melek Balığı, Wrasse, Goatfish, Squirrelfish ve Yeşil Deniz Kaplumbağaları çok yaygındır. Kurbağa Balığı, Aslan Balığı ve Akrep Balığı da görülebilir. Yaz aylarında 21-26 Cº sıcaklık olduğundan 3 mm. Kalınlıktaki bir elbise yeterli olacaktır.

Manta ray Hawaii, Mantalarda dalış yapmak, Hawaii de dalış yapmak, Kelebek balıkları, Papağan balıkları

10. Hurghada - Egyptian Red Sea (Hurghada – Mısır, Kızıldeniz)

Hurghada, Sharm’dan sonra en popüler dalış bölgelerinden biridir. Akvaryumda yüzme hissini verirken su altında Yunus sürüleri ile karşılaşmak, meraklıları için Köpek Balığı dalışı yapma imkânı ve akıntı dalışları için ideal bir yer olarak geçmektedir. Hurghada’nın güneyinde yer alan, Marsa Alam, Elphinstone, The Brothers Islands, Zabargad, Deadalus ve Rocky Islands, dalga ve akıntı bakımından koşulları biraz zorlu olsa da ileri seviye dalıcılar için oldukça keyifli dalışlar yapılacak dalış noktaları arasında ilk sıralarda yerlerini almış bulunmaktadır. Hurghada, Hurghadada dalış yapmak, Read Sea diving, kızıldeniz yunusları

11. Liberty Wreck - Bali, Indonesia (Liberty Batığı - Bali, Endonezya)

Dalış lokasyonu Bali adasının doğusunda, adanın 100 metre açığında yer almaktadır. USAT Liberty, Endonezya'nın Bali adası kumsalında bulunan bir ABD Ordusu kargo gemisidir. Ocak 1942'de Japon denizaltısı I-166 tarafından torpido gönderilmiş ve batırılmıştır.

Tüm dalış becerileri için uygun olan Liberty Batığı için 9 ila 30 metre arasında dalma imkânı mevcuttur. Dalıcılara 30 metreye kadar görüş mesafesi sunmaktadır. Buradaki canlıların çeşitliliği sebebiyle bir sualtı fotoğrafçısı için favori yerlerden biridir demek yanlış olmayacaktır.

Balide dalış yapmak, US liberty, İndonesia, ABD ordusu kargo gemisi

12. Sipadan - Malesia (Sipadan – Malezya)

Karaya 15 km uzaklıkta bulunan Büyük Okyanus’ta yer alan Spidan adasından dalış yapılmaktadır. Sipadan Uzak Doğunun, su altı başkenti olarak nitelendirilebilecek, çok yoğun ve çok çeşitli canlı yaşamına sahip en güzel noktalarından biri olarak geçmektedir. Dalgıçların Babası Jacques Cousteau Sipadan Adası'nı el değmemiş bir sanat eseri olarak nitelendirmiş, dünyanın her yerinden dalgıçlar ise bu adayı dünyanın en iyi beş dalış yerinden birisi olarak seçmişlerdir.

Malezya'nın okyanustaki tek adası olan Sipadan deniz tabanından 700 m yükselir ve yalnızca 12 hektar büyüklüğüyle oldukça küçüktür. 25 dakikalık bir yürüyüşle tüm adayı gezebilirsiniz ancak adanın açık denizin karanlığından kendisine çektiği deniz yaşamı çeşitliliği kesinlikle çok şaşırtıcıdır. Kristal berraklığında suları ve şaşırtıcı türleri ile hazine gibidir. 1933 yılında Kuzey Borneo Koloni Hükümeti tarafından kuş barınağı ilan edilen ve 1963 yılında Malezya Hükümeti tarafından statüsü resmi olarak yeniden duyurulan Sipadan Adası'ndaki yoğun bitki örtüsü, Deniz Kartalları, Yalıçapkınları, Güneş Kuşları, Sığırcıklar ve çeşitli tropik kuşlar koruma altındadır. Hindistancevizi Yengeci gibi egzotik kabuklular kumsallarda dolaşır ve çalılıklarda kaybolur. Bu çok küçük mercan adasında dalış yaparken Kaplumbağalar, Yerli Jack Balığı Sürüleri, Kambur Kafalı Papağan Balıkları ve Barakudalarla karşılaşmak şaşırtıcı değildir. Tüm dalışların balık sürüleri içinde geçeceği bu yere gitmek hayali bile oldukça güzeldir.Sipadan da dalış yapmak, Malesia da dalış yapmaki Büyük okyanus Sipadan dalışı, Sipadanın sualtı güzellikleri

13. Maldives – Male (Maldivler – Male)

Sri Lanka’ya 500 km. ve Maldivlere 400 km. uzaklıktaki bu atol gerçekten sonsuzluğun ortasında kalmış gibidir. Yıl boyunca gidilecek bir yerdir. Sıcaklık yıl boyunca 30C0 civarındadır. Ortalama su sıcaklığı yıl boyunca 27C0 ila 30C10 arasında değişir. Ortalama görüş mesafesi 15 – 40 metre Köpekbalıkları, Mantalar, Ton Balığı, Krikolar, Kartal Ray, Yaprak Balıkları, Deniz Kaplumbağaları, Barracudalar, Palyaço Balığı, Papağan Balığı, Yelken Balıkları, Renkli Süngerler ve Muhteşem Mercan çeşitlerini görebilirler. Maldivler, beyaz kumlar üzerine serili turkuaz rengi sularda, adeta uçarcasına hareket eden Kartal Vatozu Sürüleri ve köpek balıkları ile ve dünyanın en büyük canlılarından olan balina köpek balıklarıyla dalış yapabilmek için eşsiz bir fırsat sağlamaktadır.

Resiflerde mağaralar, akıntı dalışları yanında batık dalışları da bulunmaktadır. En popüler dalış yerleri, Muz Resifi, Kuda Haa, Maldivler Zafer Batığı, Manta Noktası olarak sayılabilir. Maldivler, Kaafu Atolü, Kaashidhoo Adası, Gaafaru, Kuzey Malé Atolü ve Güney Malé Atolü gibi coğrafi atollerden oluşmaktadır.

Mabula dalışları, Male, Maldivlerde dalış yapmak, Maldivin sualtı güzellikleri, Maldivlere nasıl gidilir

14. Socorro – Mexico (Scorro – Meksika)

Socorro Adası, (Meksika) ülkenin batı kıyısından 600 kilometre uzakta bulunan Revillagigedo Adaları'ndan küçük bir volkanik adadır. Socorro tüplü dalış, Dev Mantalar, Yunuslar, Kambur Balinalar ve Balina Köpekbalıkları da dâhil olmak üzere 7'den fazla köpekbalığı türünü barındırmaktadır.

Socorro, eşsiz ekosistemleri ve büyük pelajik hayvanların çekiciliği nedeniyle Meksika'nın "Küçük Galapagosu" olarak geçmektedir. Ekvador'daki Galapagos, Kosta Rika'daki Cocos Adası ve Kolombiya'daki Malpelo ile karşılaştırılabilir, büyük pelajiler için dünyanın en iyi dalış alanlarından biridir. Bu diğer şaşırtıcı tüplü dalış destinasyonları arasında, Socorro Amerika ve dünyanın birçok yerinden ulaşmak için en kolay olanıdır.

Mayıs’tan Kasım’a kadar dalış mümkündür, Su sıcaklığı kış aylarında 21-23 C0, sonbahar ve ilkbaharda 24-28 C0 arasında değişmektedir. Dalış sırasında 5mm wetsuit elbise rahat olacaktır. Görüş mesafesi 30 metreyi bulmaktadır.

Socorro – Mexico, Socorroda dalış yapmak, socorraya nasıl gidilir, Mexico dalışları

15. Raja Ampat – Indonesia (Raja Ampat – Endonezya)

Raja Ampat, Batı Papua’nın kuzey-doğusunda yer alır ve karaya 15 km. uzaklıktadır. Yıl boyunca hava sıcaklığının 32-35 dereceler arasında seyretmesi ve su sıcaklığının 28 derece olması nedeniyle yaz-kış beklemeden, 12 ay dalış yapılabilen dalış bölgelerinden biri olmasıyla dalıcıların gözdesi konumundadır. Dünyanın diğer ucu olarak görünse de Endonezya’da 4 ana ada etrafında bulunan 1500’e yakın küçük adacıklardan oluşmaktadır.

Raja Ampat, 540 farklı çeşit mercan, 1000 çeşitten fazla balık, 700 farklı çeşitteki yumuşakça ile dünya üzerinde keşfedilmiş su altı canlı çeşitliliğinin dörtte üçünü barındırmasıyla bir su altı metropolü olarak tanımlanmaktadır. Raja Ampat dalışlarıi, Raja Ampat sualtı güzellikleri, Raja ampatta nerede dalış yapılır, Raja ampata nasıl gidilir

16. Malta (Malta)

Akdeniz’de Tunus, Trablus ve Sicilya üçgeninde yer almaktadır. Malta Adası, antik dönemlerden bu yana gemi ticaretinin önemli istasyonlarından biri olduğundan, zorlu deniz şartlarında batan birçok ticari gemi ve savaş gemisine su altında ev sahipliği yapmaktadır. Batık yönünden oldukça zengin bir portföye sahiptir. Adanın hemen hemen her tarafını çevreleyen batıklar nedeniyle Malta, derin dalış, batık dalışı ve teknik dalış sevenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken dalış destinasyonlarının en başında yerini almaktadır.

Malta dalışları, Maltaya nasıl gidilir, Maltanın sualtı güzellikleri, Maltanın sualtı faunası

17. Akqaba – Jordan (Akabe – Ürdün)

Akabe, Ürdün’ün Kızıldeniz’e açılan kapısı, mükemmel bir dalış noktasıdır ve 20'den fazla dalış noktasından en popüler olanları Yedi Kızkardeş ve Tank dalışlarıdır. Dalışlar 6 metre ile başlar ve 24 metreye kadar iner. Kızıldeniz, diğer denizlerin çoğundan yaklaşık% 35 daha tuzludur. Aralık ve Ocak aylarında bile ortalama 18 C° su sıcaklığıyla yıl boyunca ziyaret etmek için yeterince sıcaktır.

44 köpek balığı türü de dâhil olmak üzere 1.200'den fazla balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Renkli mercan resifleri ve biyolojik çeşitlilik, büyük ölçüde sahil şeridi boyunca 1.240 mil boyunca uzanan mercan kayalığı ekosisteminden kaynaklanmaktadır. Bu resiflerin içinde 7000 yaşında olanlar vardır. Ayrıca, Japon Bahçeleri herkesin hayran kalacağı muhteşem bir resif dalışıdır.

akabe, Ürdünde dalış yapmak, Akabe dalışları, Akabede tank görmek, Akaba sualtı gğzellikleri

18. Lavrion – Greece (Lavrion – Yunanistan)

Lavrion, Yunanistan'ın Doğu Attika Bölgesi'ne bağlı Lavreotiki Belediyesinin merkezi olan köydür. Batık cenneti olan Lavrion ve Makronisos Adası ve çevresinde çoğunu batıkların oluşturduğu toplam 55 farklı dalış noktası bulunmaktadır. Her dalışta, Akdeniz’e özgü dalış canlılarının yoğun popülasyonda bulunduğu bölgede bir anda binlerce Akya Balığından oluşan sürünün etrafınızı sarması mümkündür. Yakınlarındaki Sounion Burnu’nda bulunan Posiedon Tapınağı civarındaki dalış noktalarında dalış yapanları adeta kutsuyor gibi su altının tüm renklerini misafirlerine bahşetmektedir.

Lavrion da dalış yapmak, Yunanistanda dalış yapmak, Lavria sualtı güzellikleri, Neden Lavrion

19. Romblon – Philipines (Romblon – Filipinler)

Tablas Adası ile Sibuyan Adası arasında yer almaktadır. En yakın kıyı 8 km. uzaklıktaki Tablas Adası kıyılarıdır. Romblon, sualtı fotoğrafçılığına merak saran herkesin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri olarak gösterilmektedir. Makro ve süper makro fotoğraf cenneti olarak anılan bölgedeki dalış noktalarında küçücük bir alanda saatlerinizi geçirebileceğiniz binlerce küçük deniz canlısı, çekeceğiniz fotoğraflara modellik etmeye hazır deniz canlılarının büyülediği söylenmektedir.

Romblon, nadir makro ve süper makro yaratıkların ve dalgıçlar için mükemmel bir dalış yeridir. Sert Mercan Oluşumları, Yumuşak Mercan Bahçeleri, Mağaralar ve Büyük Gorgonia'lı Kayalıklardan, kum ve renkli sığ su dalış alanlarına kadar Romblon'da, nadir deniz yaşamı bulunmaktadır. Çünkü Filipinler deniz biyo-çeşitliliği açısından oldukça zengindir. Görüş mesafesi 20 metre civarındadır. Su sıcaklığı genellikle 26C° ila 30C° arasında değişmektedir.

Dalış yerleri Agpanabat Fish Sanctuary, Lonos Marine Sanctuary, The Rope octopus, velvet fish, and nudibranchs, Bangug Island, Bonbon Sea Grass Valley, Bonbon Beach, Bonbon Fan Coral Collection, Lunas, Staghorn Corazon, Treasure’s Dream, Magnificat, Mapula, San Pedro Turtle Sanctuary, St. Joseph ve Palje sayılabilir. Romblon, Filipinlerde dalış yapmak, Romblon dalış bölgesi, Romblon sualtı güzellikleri nelerdir

Sualtı Dünyam

2017 © Copyright by Peter Salvatore