Deniz Hayvanlarını Çalmak

Deniz Hayvanlarını Çalmak

Herkese merhabalar.

Bugün pek iç açıcı bir konu olmamaklar beraber Deniz Hayvanlarının denizden çalınarak bir Akvaryuma yerleştirilmesi konusu hakkında duygu ve düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Deniz Hayvanlarını çalmak, Peter Salvatore, Sea Life İstanbul, Saultı Dünyam, Kömür Limanı, Saroz Öncelikle nasıl bir zihniyettir ki, denizden bazı canlılar alınıp yaşaması için akvaryuma konulur ve buda ticari bir çıkar uğruna kullanılır bunu anlamak mümkün değil. Yer denizin neresi olursa olsun, deniz canlılarına dokunmamak onları orada sevmek ve onların yaşam alanlarının akvaryumlar değil, denizlerin olduğunu unutmamak lazım. Ben bütün akvaryum çeşitlerine karşı biriyim. Böyle dediğimde bazen bana ‘iyide çocuklarımı nasıl görecek, öğrenecek’ bana kalırsa çocuklarınızı sadece hafta sonu yapacak bir meşgale bulamadığınız için onları akvaryumlara götürmenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Keza toplumun büyük bir çoğunluğu zaten çocuklarını böyle yerlere de götürmemekte. Özellikle denizler konusunda çok geri ve bilgisiziz. Durum böyle olunca da zaten denizlere verilen önemde azalmaktadır. Eğer çocuklarınızı bilgilendirmek bir şeyler öğrenmesini istiyorsanız bol bol belgesel seyrettirin, konu ile ilgili kitaplar alın. Maalesef ülkemizde belgesel konusu ayrı bir sorun ve televizyonlarda izlenen programların içeriklerini hepimiz biliyoruz. İçi boş yapıtlar maalesef. Ne öğretici tarafları var ne düşündürücü. Bugün eğer zihniyet değişmez ise yarınlar ve gelecek nesillerin yarınlarının da parlak olmayacağı da kesin. Denizden çıkarılan her ne olursa olsun başka bir su tankına konarak ziyaretçi çekip ondan sonrada bundan gelir elde etmek günah değil mi. Ülkenin her iki lafından yok şu haram yok bu haram.

Bu haram değil mi?

Bazen düşünüyorum da neden bu durum böyle genetik kodlamada mı bir hata var acaba. Yoksa bu genetik kodlama hep mi böyleydi. Bu tür davranışlarda bulunan kurum ya da kişileri sonuna kadar kınıyorum ve bunların kamu önünde de açık ve net anlatılması halkın bilgilendirilmesi taraftarıyım. Sizler böyle akvaryumlara gitmez iseniz bu akvaryumlarda olmayacaktır.

Deniz canlıları ve ekosistem hakkında bilgilenmek istiyorsanız çok düzgün kaynaklar, belgeseller bulunmaktadır. Bunları izleyin. Akvaryum boş boş gezip te harcayacağınız zamandan çok daha ekonomik ve sizler için yararlı olacaktır.

Konu ile ilgili detaylı bilgiyi yazıya tıklayarak Yunuslara Özgürlük Platformunda da bulabilirsiniz.

Doğada ve mavide kalmanız dileğiyle. Çalışmalarımı web sitem üzerinden takip edebilir, web siteme abone olarak gelecek olan yeniliklerden de haberdar olmuş olursunuz. Hepinize iyi çalışmalar, mutlu haftalar diliyorum.

Web: www.psalvatore.com

İnstagram: Peter_salvatore

Facebook: Peter Salvatore

Youtube: My Underwater World

Peter Salvatore



Abonelik Formu

* gerekli yerler

Sualtı Dünyam

2017 © Copyright by Peter Salvatore