Dalış Hakkında Yazılar 10.Bölüm


dalış planı önemli mi, dalış planının önemi, dalışta plan yapmanın önemi nedir, dalış planı neden önemlidir

Dalış Planı Önemli mi ?

Dalış Planı Önemli mi ?

Herkese merhabalar.

Bugün dalış planı konusu hakkında düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım. Dalış planı dalışın en önemli konusudur. Maalesef sportif dalış adı altında yapılan dalış ki bana göre dalışın sportifi ya da başka bir sıfatla tanımlanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Dalış dalıştır her zaman. Elbetteki zorluk dereceleri tecrübe ve deneyime göre değişir. Ama pazarlama şekilleri bunlara değişik isimlendirmeler yapmıştır.

Sportif dalışta plan yapıldığı söylensede bana göre hızlıca geçiştirilen bir durum olduğuna bir çok kez gözlemlemişimdir. Sadece dalış işaretlerini yok şu işaret nedir, bu işaret nedir demekle yada maximum derinliğimiz 30m demekle dalış planı olmaz. Peki dalış planında ne konuşmamız lazım ya da neyin üzerinde durmamız lazım.

Devamını Oku...
Dalış İşaretlerinin Önemi, Dalış İşaretleri nelerdir, dalış işaretleri nerelerde kullanılır

Dalış İşaretlerinin Önemi

Dalış İşaretlerinin Önemi

Herkese merhabalar.

Bugün dalışın önemli konularından biri olduğunu düşündüğüm dalış işaretleri hakkında bilgi ve düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Dalış işaretleri dalış esnasında önemli midir?

Elbetteki belli bir noktaya kadar anlaşmak için evet önemlidir. Temel bazı dalış işaretleri bulunmaktadır ki bunları buradan kanalımda ki videodan da izleyebilirsiniz. Her dalıcının hangi seviyede

Devamını Oku...
BCD Seçimi Nasıl Omalıdır ?, bcd nedir, oms bcd nedir, bcd ne işe yarar, dalışta kullanılan denge yelekleri

BCD Seçimi Nasıl Omalıdır ?

BCD Seçimi Nasıl Omalıdır ?

Herkese merhabalar.

Bugün dalış ekipmanlarından biri olan BCD seçimi ile ilgili bilgi ve düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım. BCD dalış ekipmanları içine bize nötr yüzerlilik sağlamaya çalışan bir dalış ekipmanıdır. Elbetteki nötr yüzerlilik zamanla kazanılacak bir beceridir. Bu konu ile ilgili yazımı da buradan okuyabilirsiniz.

Devamını Oku...
Dalış Bilgisayarı Nedir ?, dalış bilgisayarları hakkında bilgiler, dalış bilgisayarı ne işe yarar

Dalış Bilgisayarı Nedir ?

Dalış Bilgisayarı Nedir ?

Herkese merhabalar.

Bugün dalış bilgisayarları hakkında bilgi ve düşüncelerimi aktarmaya çalışacağım. Nedir dalış bilgisayarı ve gerekli midir?

Kısa cevap evet. Her dalıcının her seviyede ki dalıcının takması ve dalış esnasında yanında bulundurması gerektirdiği bir dalış ekipmanıdır. Bazı durumlarda dalıcıların dalış bilgisayarlarını birbirlerine ödünç verdiklerine şahit oldum

Devamını Oku...
batık dalışı nedir, batık dalışında dikkat edilmesi gerekenler, batık dalışı nasıl yapılır

Batık Dalışı Nedir ?

Batık Dalışı Nedir ?

Herkese merhabalar.

Bugün batık dalışı hakkında bilgi ve düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Batık dalışı bana göre dalış türleri içinde en keyifli dalış türlerinden biridir. Ülkemizde bir hayli batık bulunmaktadır. Özellikle savaş batıkları bir hayli fazladır. Turistik bölgelerde gerek dalgıç çekmek gerekse de canlı popülasyonu artsın diye yapay resif yaratmak amacıylada gemi, uçak ve benzeri şeyler batırılmaktadır. Kişisel tercihim herzaman doğal tarihi olan batıklardan yanadır. Onların anlam bütünlüğü çok farklıdır.

Devamını Oku...
Kuru Elbise Soğuktan Korur mu ?, kuru elbisenin özelllikleri , kuru elbiseye giyilen iölikler, kuru elbise içliği nedir

Kuru Elbise Soğuktan Korur mu ?

Kuru Elbise Soğuktan Korur mu ?

Herkese tekrar merhabalar.

Önemli bir konu olduğunu düşündüğüm ve soğuk suda dalış yaparken kullandığımız Kuru elbiseler ile ilgili bilinen yanlış bir kavram hakkında düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Kışın özellikle Marmara Denizi’nde dalış yaparken kuru elbise giymeyi tercih ederim. Hem uzun dalışlar yaptığım için hem de görüntü çektiğim için ve hareketlerim çok daha yavaş olduğu için

Devamını Oku...
Tanıtım Dalışı ve Dalış Malzemeleri, Tanıtım Dalışı ve Dalış Malzemeleri nedir, tanıtım dalışının önemi, discovery dalış nedir

Tanıtım Dalışı ve Dalış Malzemeleri

Tanıtım Dalışı ve Dalış Malzemeleri

Herkese merhabalar. Bugün yine önemli bir konu olduğunu düşündüğüm tanıtım dalışı öncesi ya da tanıtım dalışı yapmadan dalış malzemelerine yatrıım yapmak ile ilgili düşüncelerimi paylaşacağım.

Kısa olarak cevabım şu olacaktır; özellikle tanıtım dalışı yapmadan kesinlikle ve keslinlikle dalış malzemelerine yatırım yapmayınız.

Devamını Oku...
sualtı görüntüleme cihazlarımı yoksa konumu, videoda senaryonun önemi, senaryo nedir, sualtı video çekimi

Sualtı Görüntüleme Cihazları mı Yoksa Konu mu?

Sualtı Görüntüleme Cihazları mı Yoksa Konu mu?

Herkese merhabalar. Umuyorum herkesin sağlığı yerindedir. Yine önemli olduğunu düşündüğüm ve sık sık aynı sorularla karşılaştığım su altı ekipmanları hakkındaki düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Şatafatlı su altı ekipmanları her daim ilgi çeker dalıcılar ya da bu işe başlayacak insanlar tarafından. Peki kullandığınız ekipman çok çok önemli midir ? Yani markası, modeli…

Devamını Oku...
videoculuk oynamak, sualtında iyi video oynamak, sualtında video çekim kuralları, sualtı görüntüleme ekipmanları

Videoculuk Oynamak

Videoculuk Oynamak

Herkese merhabalar.

Konu başlığı biraz ilginç gelse de bu konu hem beni kişisel olarak rahatsız ettiği gibi bazı kesimlerin konuyu çok hafife almasından dolayı da konu ile ilgili bilgi ve düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Videoculuk ya da su altında video çekmek, bir çok kesim tarafından tam olarak bilinmemekle beraber bu işin çok hafife alındığı ya da “aman canım ne olacak ne var ki bunda, Devamını Oku...
Dalış ve Ego, dalşta egonun zararları, egolu dalıcılar nasıl olur, egonun zararları, Egolu dalış edüstrisi

Dalış ve Ego

Dalış ve Ego

Herkese merhabalar…

Bugün çok sevdiğim bir konu hakkında duygu ve düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım. Özellikle dalış endüstrisinde EGO’nun inanılmaz yüksek bir dürtü olduğunu düşünüyorum. Yıllardır nerelere gittiysem bunu gözlemledim. Egosundan arınmış insanlar elbetteki var ama çokça göremezsiniz. Zaten onlar belli bir noktaya ulaşmış bir kenarda kendi işine bakan, dalışını yapmaya konsantre olmuş insanlar oluyor.

Devamını Oku...

Abonelik Formu

* gerekli yerler

Sualtı Dünyam

2017 © Copyright by Peter Salvatore